home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden
 

herborist huren?

Heeft u een flink uit de kluiten gewassen familie, bent u lid van een vereniging of heeft u een uitgebreide vriendenkring?

Ik kom graag voordrachten geven, workshops, kruidenwandelingen, ... Onder het genot van een kruidenthee en een plakje cake komt u meer te weten over kruiden, het volksgebruik, het bijgeloof enz.

Wilt u graag leren zelf een kruidenshampoo maken, een handcrème of een gelaatsmasker? Dat kan! Meer info: info@kruidenkriebels.be

Heeft u een vraag, zoekt u een recept, wil u graag meer weten over het één of ander kruid? Mail me op info@kruidenkriebels.be


AGENDA
Waar vind je Kruidenkriebels in de komende weken en maanden?

Augustus
19 augustus: Workshop: Maak je eigen shampoo en haarmasker
In deze workshop maak je een volledig natuurlijke shampoo, er komen geen synthetische stoffen aan te pas. En toch wast en verzorgt hij je haren, geen conditioner meer nodig. Verder maken we een haarmasker om je haardos nu en dan te verwennen. Je leert ondertussen welke planten en welke etherische oliën je kunt gebruiken voor je haar, welk haartype je ook hebt. Je gaat naar huis met een fles shampoo en een pot haarmasker.

Waar? Bij Follie-Koffie, Onze-Lieve-Vrouwestraat 18, 8500 Kortrijk
Wanneer? 19 augustus van 10 tot 12 u
Prijs? 45 €/persoon
Inschrijven? Stuur een mail naar info@follie-koffie.be. Dus niet naar Kruidenkriebels, inschrijvingen worden beheerd door Follie-Koffie.

September
Van 15 tem 17 september: Kruidenweekend in de Ardennen!
Ik heb een heerlijke plek in de Ardennen gevonden, midden in het bos, waar we zullen logeren. Mr. Kruidenkriebels zal weer de catering verzorgen. Er is plaats voor 17 personen, dus snel inschrijven is de boodschap!
Programma:
vrijdag 15 september: aankomst vanaf 17 u. We gaan bosbaden om na een drukke werkweek tot rust te komen. Avondeten. Gezellig samenzijn.
zaterdag 16 september: Bezoek kruidentuin La Chiquetterie: we krijgen een geleide wandeling (in het Nederlands) door de kruidentuin. Nadien genieten we van een lekkere boterham met zelfgemaakte geitenkaas en/of hesp en huisgemaakte soep.
In de namiddag gaan we op paddestoelenjacht onder de deskundige begeleiding van Daniel Manant, lokale specialist. (In het Frans).
Zondag 17 september: ‘s Morgens krijgen we het bezoek van Benten Martens, die ons begeleidt in een creatieve verbinding met de natuur.
In de namiddag gaan we opnieuw bosbaden. We ervaren wat een weekend in het bos met ons doet. Rond 16 u nemen we afscheid en stappen we opnieuw het ‘echte’ leven in.

Waar? We logeren in de oude watermolen op het domein van YWCA, Les Fauvettes in Louette Saint Pierre, Gedinne.
Wanneer? Van 15 september vanaf 17 u tot 17 september 16 u
Prijs? 300 €/persoon
Inschrijven? Stuur een mail naar info@kruidenkriebels.be

Oktober
7 oktober: diy deo en tandpasta maken
Klassieke deo producten of tandpasta bevatten vaak aluminium, alcohol, conserveermiddelen, synthetische parfums en andere nare stoffen die allesbehalve lief zijn voor je lijf.

In deze workshop maak je een deodorant en tandpasta op basis van natuurlijke producten en kruiden.

Op het einde van de workshop krijg je een deo roller en tube tandpasta mee naar huis.

Als je deze workshop boekt ga je akkoord met de annulatie voorwaarden van Follie en koffie.

Waar? Bij Follie-Koffie, Onze-Lieve-Vrouwestraat 18, 8500 Kortrijk
Wanneer? 7 oktober van 10 tot 12.30 u
Prijs? 50 €/persoon
Inschrijven? Stuur een mail naar info@follie-koffie.be. Dus niet naar Kruidenkriebels, inschrijvingen worden beheerd door Follie-Koffie.

15 oktober: Wildplukken in domein Woestara
Zelfs in de 21ste eeuw is Vlaanderen bedekt met eetbare planten! En ze zijn gratis en voor niks! Ga mee op ontdekking, je krijgt informatie over het gebruik van een 10-tal planten zowel medicinaal als culinair. We gebruiken deze vervolgens als ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In België wordt dit door steeds meer mensen gedaan, maar er zijn toch enkele bedenkingen: om te beginnen moet je heel zeker zijn van je plant, veel planten hebben look-a-likes, die zeer goed op elkaar lijken maar niet eetbaar of zelfs giftig zijn. Of je nu een fijnproever bent, geïnteresseerd bent in duurzaam leven of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, deze wildplukwandeling met lunch is de perfecte activiteit voor jou. Kom alleen, met je partner, vrienden of familie en beleef een onvergetelijke dag vol natuurlijke schoonheid en gastronomische verrassingen.
Schrijf je snel in voor onze wildplukwandeling met lunch en ontdek de magie van de wilde natuur op een manier die al je zintuigen zal prikkelen!

Waar? Op zondag 15/10: Domein Woestara, Waardamme, Oostkamp van 9.30 tot 13.30 u
Prijs: 35 €/persoon
Inschrijven? stuur een mail naar info@kruidenkriebels.be.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt!

November
Workshop kruiden winterkwaaltjes - zaterdag 4/11 -

Hoe kun je je eigen immuniteit vergroten? En als je toch last krijgt van winterkwaaltjes, hoe geraak je er dan zo snel mogelijk van af? In deze workshop maken we een hoestsiroop, een borstbalsem genre Vicks, een lippenbalsem, met kruiden geheel volgens de natuur.

Je krijgt uitleg over de werking van de kruiden die je gebruikt en je krijgt van elk een flesje mee naar huis.

Waar? Bij Follie-Koffie, Onze-Lieve-Vrouwestraat 18, 8500 Kortrijk
Wanneer? 4 november van 10 tot 13 u
Prijs? 50 €/persoon
Inschrijven? Stuur een mail naar info@follie-koffie.be. Dus niet naar Kruidenkriebels, inschrijvingen worden beheerd door Follie-Koffie.

December
Maak zelf je kerstcadeautjes: donderdag 7/12 - 19u tot 21u
Steeds meer mensen kiezen voor een betekenisvol geschenk onder de kerstboom.
En waarom niet zelf gemaakt? De ontvanger weet meteen dat je er tijd en moeite voor hebt gedaan om een geschikt geschenk te maken.

Zo kun je een geurig zeepje voor oma maken, een kruidig likeurje voor tante die graag een borreltje drinkt, een baardbalsem voor nonkel, en voor jezelf een lekker badzout misschien?

Alles met uitsluitend natuurlijke producten en kruiden zonder chemische toevoegingen.

Waar? Bij Follie-Koffie, Onze-Lieve-Vrouwestraat 18, 8500 Kortrijk
Wanneer? 17 december van 19 tot 21 u
Prijs? 50 €/persoon
Inschrijven? Stuur een mail naar info@follie-koffie.be. Dus niet naar Kruidenkriebels, inschrijvingen worden beheerd door Follie-Koffie.

2024
Juni

8 tem 15 juni: Kruidenreis naar Frankrijk!
Jawel, ik ben al bezig de volgende kruidenreis aan het organiseren! Je hoort er op tijd en stond alles over. Voorlopig kan ik alleen nog maar vertellen dat we naar de Gard gaan. Maar dit geeft jullie ruim de tijd om verlof aan te vragen ;-)

Vraag vrijblijvend inlichtingen: info@kruidenkriebels.be

 

 
webdevelopment by www.faromedia.be