home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden
 

herborist huren?

Heeft u een flink uit de kluiten gewassen familie, bent u lid van een vereniging of heeft u een uitgebreide vriendenkring?

Ik kom graag voordrachten geven, workshops, kruidenwandelingen, ... Onder het genot van een kruidenthee en een plakje cake komt u meer te weten over kruiden, het volksgebruik, het bijgeloof enz.

Wilt u graag leren zelf een kruidenshampoo maken, een handcrème of een gelaatsmasker? Dat kan! Meer info: info@kruidenkriebels.be

Heeft u een vraag, zoekt u een recept, wil u graag meer weten over het één of ander kruid? Mail me op info@kruidenkriebels.be


AGENDA
Waar vind je Kruidenkriebels in de komende weken en maanden?

Juli
2 juli 2019: workshop Colruyt Academy
Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Je kranen doen blinken met citroen, je gootsteen ontstoppen met soda … Natuurvriendelijke schoonmaakproducten zijn ideaal om je woning schoon te maken en te onderhouden. In deze workshop maak je die producten gewoon zelf. Vaak heb je al veel van de ingrediënten in je kast staan of vind je ze makkelijk in de winkel. Nadien trek je huiswaarts met een hoop eenvoudige, handige schoonmaaktips!

dinsdag 02/07/2019 19:00 - 22:00
Colruyt Academy Kortrijk - Bioplanet
Burgemeester Vercruysselaan 12, 8500 Kortrijk

Meer info en inschrijven: Klik hier

6 juli 2019: cursus Wildplukken, les 3
Heb je de eerste lessen gemist? Geen probleem, je kunt gewoon mee volgen met les 3. We gaan op zoek naar eetbare planten die op dit moment groeien en bloeien en daar maken we ‘s middags onze maaltijd mee. Wil je weten hoeveel eetbare planten er eigenlijk zijn? Laat je verbazen! De lessen gaan door in het prachtige privédomein Woestara in Waardamme.

Data: 6 juli, 7 september, 2 november telkens van 9.30 u tot 13.30 u.
Prijs: 30 €/les
Opgelet: max. 16 deelnemers! Vol is vol!
Inschrijven kan door te mailen naar info@kruidenkriebels.be

Van 29 juli tem 2 augustus: Kruidenreis Haute Provence
Voor de 3de keer organiseert Kruidenkriebels een kruidenreis en dit keer gaat het richting Haute Provence. Behalve genieten van de mooie streek en hopelijk van het mooie weer staat er nog veel meer op het programma. Bekijk het hier:

We logeren in Les Mées, in een B&B anex gîte, La Bastide de l’Herboriste (what’s in a name?).

Wat gaan we daar allemaal doen?
Dit is geen vakantie om uit te rusten. Maar het wordt wel weer razend interessant! Op 29 juli nemen we het vliegtuig vanuit Charleroi. We gaan met een shuttlebusje tot aan de luchthaven. We stijgen op om 6.30 u en landen in Marseille om 8.10 u, waar een minibusje op ons wacht. We rijden regelrecht naar onze verblijfplaats van deze reis, waar we ons installeren.

We bezoeken de markt in Forcalquier, we krijgen een rondleiding in een botanische tuin met meer dan 1700 planten, we bezoeken l’Occitane, Florame en de Laboratoires Herbiolys. We trekken de natuur in op zoek naar de wilde lavendel en eetbare planten die we samen klaar maken voor het avondeten. We gaan op bezoek bij een lavendel- en een safraankwekerij. We volgen een paar workshops waarbij we onze eigen verzorgingsproducten maken. Dit alles onder professionele begeleiding. Wil je het programma op video zien? Klik hier.

We keren terug huiswaarts op 2 augustus met de vlucht van 14.05 u in Marseille, moe maar voldaan.

Wat is inbegrepen?
- alle vervoer, in België, vanaf Kortrijk, en in Frankrijk per minibus
- de vlucht met Ryanair heen en terug
- volpension
- alle activiteiten en toegangen
- Verzekering Europe Assistance

Dit alles krijgt u voor de zeer democratische prijs van 650 €. We kiezen bewust voor een kleine groep, zodat iedereen op zijn gemak alles kan meevolgen. Daardoor zijn de plaatsen beperkt.

Wil je er graag bij zijn? Stuur me een mail op info@kruidenkriebels.be of bel me op 0498 42 06 14. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt! Vol = vol!

Augustus
31 augustus 2019: Workshop Colruyt Academy
De rijkdom van aromatische kruiden

Leer hoe je verse kruiden verwerkt in verschillende dagelijkse toepassingen.
Basilicum, tijm, koriander, oregano, rozemarijn… Elk van deze kruiden heeft een unieke geur en smaak. Deze workshop onthult alle tips & tricks om ze nog meer in je dagelijkse leven te gebruiken. We reiken methodes aan om kruiden langdurig te bewaren en hun aroma’s te behouden. Daarna maken we samen een kruideninfusie, kruidenwater, kruidenolie of -azijn en als afsluiter … een heerlijk kruidenlikeurtje.

van 9.30 u tot 12.30 u
Colruyt Academy Kortrijk - Bioplanet
Burgemeester Vercruysselaan 12, 8500 Kortrijk
Meer info volgt

September
7 september 2019: cursus Wildplukken, les 4
Heb je de vorige lessen gemist? Geen probleem, je kunt gewoon mee volgen met les 4. We gaan op zoek naar eetbare planten die op dit moment groeien en bloeien en daar maken we ‘s middags onze maaltijd mee. Wil je weten hoeveel eetbare planten er eigenlijk zijn? Laat je verbazen! De lessen gaan door in het prachtige privédomein Woestara in Waardamme.

Data: 7 september, 2 november telkens van 9.30 u tot 13.30 u.
Prijs: 30 €/les
Opgelet: max. 16 deelnemers! Vol is vol!
Inschrijven kan door te mailen naar info@kruidenkriebels.be

Vanaf 16/9: Cursus Kruidenkennis CVO Scala
Heb je een voorliefde voor kruiden en zou je er graag alles over te weten komen? Tijdens de cursus Kruidenkennis betreed je samen met de leerkracht de wondere wereld van kruiden in de keuken, het medicijnkastje, de beautycase … Je leert er de benaming, groeiwijze, bloeitijdstippen, kleur, kenmerken, teelt en oogst kennen. Daarnaast krijg je heel wat tips over hoe je je eigen kruidentuintje kunt aanleggen en onderhouden.

Tielt Vijverhof elke maandag van 18.30 u tot 21.30 u
Gullegem Het Knooppunt: elke donderdag van 13.30 u tot 16.30 u
Kortrijk Campus 3 Hofsteden: elke donderdag van 18.30 u tot 21.30 u

Meer info en inschrijven? Klik hier

Oktober
22 oktober 2019: Workshop Colruyt Academy
Maak je eigen verzorgingsproducten


van 19 u tot 22 u
Colruyt Academy Kortrijk - Bioplanet
Burgemeester Vercruysselaan 12, 8500 Kortrijk
Meer info volgt

November
2 november 2019: cursus Wildplukken, les 5

Heb je de vorige lessen gemist? Geen probleem, je kunt gewoon mee volgen met les 5. We gaan op zoek naar eetbare planten die op dit moment groeien en bloeien en daar maken we ‘s middags onze maaltijd mee. Wil je weten hoeveel eetbare planten er eigenlijk zijn? Laat je verbazen! De lessen gaan door in het prachtige privédomein Woestara in Waardamme.

Data: 2 november van 9.30 u tot 13.30 u.
Prijs: 30 €/les
Opgelet: max. 16 deelnemers! Vol is vol!
Inschrijven kan door te mailen naar info@kruidenkriebels.be

22 november 2019: Workshop Colruyt Academy
Maak je eigen verzorgingsproducten


van 19 u tot 22 u
Colruyt Academy Kortrijk - Bioplanet
Burgemeester Vercruysselaan 12, 8500 Kortrijk
Meer info volgt

29 november 2019: Workshop Colruyt Academy
Maak je eigen verzorgingsproducten

van 19 u tot 22 u
Colruyt Academy Melle
Brusselsesteenweg 157, 9090 Melle
Meer info volgt

Vraag vrijblijvend inlichtingen: info@kruidenkriebels.be

 

 
webdevelopment by www.faromedia.be