home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden
 

herborist huren?

Heeft u een flink uit de kluiten gewassen familie, bent u lid van een vereniging of heeft u een uitgebreide vriendenkring?

Ik kom graag voordrachten geven, workshops, kruidenwandelingen, ... Onder het genot van een kruidenthee en een plakje cake komt u meer te weten over kruiden, het volksgebruik, het bijgeloof enz.

Wilt u graag leren zelf een kruidenshampoo maken, een handcrème of een gelaatsmasker? Dat kan! Meer info: info@kruidenkriebels.be

Heeft u een vraag, zoekt u een recept, wil u graag meer weten over het één of ander kruid? Mail me op info@kruidenkriebels.be


AGENDA

Juli:
Kruidenkriebels is terug present in Kunstencentrum ‘t Vaartje, Lisseweegsvaartje 28. 8380 Lissewege. Je kunt er de Kruidenkriebelsthee kopen en er zullen workshops worden georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

3 juli: Workshop Zonnecrème maken:
Een beetje zon kan fijn aanvoelen. Belangrijk is wel dat we onze huid voldoende beschermen. Tijdens deze workshop leren we onze huid te beschermen tegen fel zonlicht en hoe we met natuurlijke ingrediënten onze eigen zonnecrème kunnen maken.
10 €/persoon
van 13:30 tot 16:30
LDC ‘t Hofland, Dikkebusseweg 15A, 8900 Ieper
tel: 057/20 37 78
e-mail: dienstencentra@ieper.be

11 juli: Workshop Zonnecrème maken:
Een beetje zon kan fijn aanvoelen. Belangrijk is wel dat we onze huid voldoende beschermen. Tijdens deze workshop leren we onze huid te beschermen tegen fel zonlicht en hoe we met natuurlijke ingrediënten onze eigen zonnecrème kunnen maken.
van 13.30 tot 15 u
10 €/persoon
in ‘t Vaartje, Lisseweegsvaartje 28, Lissewege
Inschrijven: mail naar info@kruidenkriebels.be

18 juli: Workshop Aftersun maken:
Na de zonnecrème van vorige week maken we nu onze after sun, om onze huid te verzorgen na het zonnebad. Voorkennis niet echt nodig - Je krijgt een verpakking aftersun mee naar huis, het recept en een boel tips en tricks om je huid te beschermen en te verzorgen.
van 13.30 tot 15 u
10 €/persoon
in ‘t Vaartje, Lisseweegsvaartje 28, Lissewege
Inschrijven: mail naar info@kruidenkriebels.be

21 juli:Kinderworkshop in ‘t Vaartje
Kom Heksje Kriebelkruidje helpen haar magische badbruisballen te maken! Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Van 14 tot 16 u
Prijs: 6 €/kind
Inschrijven via mail naar info@kruidenkriebels.be

25 juli: Workshop Beschermende lippenbalsem
Ook onze lippen lijden onder de zon, de wind, het zoute water. Hoog tijd om ze wat extra aandacht te schenken!
Voorkennis is niet nodig. Je gaat naar huis met een 3-tal lippenstiften, zeker goed om de rest van de zomer door te komen!
van 13.30 tot 15 u
10 €/persoon
in ‘t Vaartje, Lisseweegsvaartje 28, Lissewege
Inschrijven: mail naar info@kruidenkriebels.be

30 juli: Workshop Koken met ‘on’kruid:
Wildcraften is in. Wildplukken is hip. Wat gaat het eigenlijk om? Wat door veel mensen als onkruid wordt beschouwd is eigenlijk gratis superfood. Brandnetel, paardenbloem, heermoes, ... wat is eetbaar en wat kun je ermee doen? Je leert het onder begeleiding van de herboriste van Kruidenkriebels. Maak zelf je “on”kruidsmoothie, –muffin of –pannenkoek, je zult merken dat “on”kruid meer kwaliteiten bevat dan je zou denken.
Voorkennis is niet nodig. Breng een keukenschort mee.
van 13.30 tot 15 u
8 €/persoon
in ‘t Vaartje, Lisseweegsvaartje 28, Lissewege
Inschrijven: mail naar info@kruidenkriebels.be

Augustus:
4 augustus: Kinderworkshop Visserijmuseum Koksijde
Maak je eigen magische badzout, samen met Heksje Kriebelkruidje. Kies je eigen kleurtjes en geurtjes en glittertjes en versier met een prachtig label.
voor kinderen van 6 tot 9 jaar
van 16 tot 17.30 u

16 augustus: Grootouders met kleinkinderen activiteit: Koken met ‘on’kruid
Kom kijken wat je allemaal met “on”kruid kunt doen, je zult verbaasd zijn! Heksje Kriebelkruidje leert je welke planten eetbaar zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Kom je samen met oma en/of opa gezellig kokerellen bij Heksje Kriebelkruidje?
LDC Hofland, Rijkeklarenstraat 83, BE-8900 Ieper
Meer info volgt

26 augustus: Wiccamarkt Wachtebeke
Zoals elk jaar is Kruidenkriebels ook hier weer present met een standje kruidig lekkers. Kom gezellig langs voor een babbel en een (kruiden)thee, ‘s avonds wordt de dag afgesloten met een heus heksenritueel.

30 augustus: Infodag CVO 3 Hofsteden
Wil je graag de cursus Kruidenkennis volgen, maar heb je nog wat vragen? Of misschien wil je de leerkracht wel eens live zien? Kom naar de Infodagen bij CVO 3 Hofsteden, Kortrijk
Minister De Taeyelaan 13, 8500 Kortrijk
van 16.00 tot 20.00 uur

September:
2 en 3 september: Kunstenmarkt Deurne
Gezellige markt voor en door creatievelingen. Kruidenkriebels staat er ook met een standje kruidenbereidingen. Kom gratis proeven van de kruidenthee en -cake, -koekjes, -likeur, ...
Meer info volgt

26 september: Voordracht Boventoon: Keukenkruiden - Magische kruiden
De heks Kriebelkruidje komt ons vertellen over het gebruik van alledaagse kruiden uit onze keuken vroeger en nu.
Door de eeuwen heen hebben er personen bestaan die kruiden verzamelden, of zelf verbouwden, en gebruikten.
In kloosters werd de kennis over kruiden in de Middeleeuwen doorgegeven door monniken. Maar er waren ook leken, meest vrouwen, die niet konden lezen en schrijven en hun kennis mondeling verkregen en doorgaven.
Door de priesters, en vaak ook door de dorpelingen, werden deze vrouwen als heksen beschouwd, met alle gevolgen van dien.
De heks vertelt over het bijgeloof en de hekserij die verbonden is met onze vertrouwde keukenkruiden. Wist je dat de jonkvrouwen in de middeleeuwen een takje thijm in de tuniek van hun koene ridder naaiden om hem moed en kracht te geven voor het komende gevecht of tornooi? Zo heeft elk kruid in je keuken of in de tuin een eigen verhaal.
In de pauze genieten we samen van lekkere kruidenthee en -cake.

Boventoon, Landstraat 11, 8820 Torhout, van 19.30 tot 21 u
Meer info en inschrijven: www.boventoon.be/agenda

30 september en 1 oktober: Biolicious
Het alsmaar groter wordend besef dat er spaarzamer moet worden omgesprongen met natuurlijke bronnen, zorgt voor een groeiende interesse in biologische, ecologische, natuurlijke, duurzame en groene producten.

Ontdekken, uitproberen, informeren en inspireren...het kan allemaal tijdens Biolicious op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in Antwerp Expo. Een uitgebreid programma van kookdemonstraties, workshops, lezingen en ateliers zorgt ervoor dat iedereen nieuwe en frisse inspiratie kan opdoen.
Kruidenkriebels geeft er een demo EHBO zalf maken.
Meer info volgt.

Vraag vrijblijvend inlichtingen: info@kruidenkriebels.be

 

 
webdevelopment by www.faromedia.be