home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden
 

herborist huren?

Heeft u een flink uit de kluiten gewassen familie, bent u lid van een vereniging of heeft u een uitgebreide vriendenkring?

Ik kom graag voordrachten geven, workshops, kruidenwandelingen, ... Onder het genot van een kruidenthee en een plakje cake komt u meer te weten over kruiden, het volksgebruik, het bijgeloof enz.

Wilt u graag leren zelf een kruidenshampoo maken, een handcrème of een gelaatsmasker? Dat kan! Meer info: info@kruidenkriebels.be

Heeft u een vraag, zoekt u een recept, wil u graag meer weten over het één of ander kruid? Mail me op info@kruidenkriebels.be


AGENDA
Waar vind je Kruidenkriebels in de komende weken en maanden?

Oktober
12 oktober: De rijkdom van aromatische kruiden
Leer hoe je verse kruiden verwerkt in verschillende dagelijkse toepassingen.
Basilicum, tijm, koriander, oregano, rozemarijn… Elk van deze kruiden heeft een unieke geur en smaak. Deze workshop onthult alle tips & tricks om ze nog meer in je dagelijkse leven te gebruiken. We reiken methodes aan om kruiden langdurig te bewaren en hun aroma’s te behouden. Daarna maken we samen een kruideninfusie, kruidenwater, kruidenolie of -azijn en als afsluiter … een heerlijk kruidenlikeurtje.

van 10 u tot 13 u
Colruyt academy, Brusselsesteenweg 157, Melle
Inschrijven kan hier

December
14 december: Gezondheidsmarkt
Benefietlezing waarin Steffi Vertriest, gastspreekster, haar visie komt delen op gezonde voeding. Steffi is de presentatrice van het TV programma ‘De Gezoende Goesting’ op NJAM TV. Een programma met leuke en gezonde \’eetideetjes\’. Het thema van die avond is goesting in gezond. Ze geeft een kader om zelf af te toetsen of iets nu gezond is ja of neen. Ze neemt onder andere suikers en vetten onder de loep en spreekt over haar eigen weg naar een gezonde levensstijl. Met deze lezing willen we geld inzamelen voor onze voorziening, Ter Muiden vzw. Ter Muiden vzw is een kleinschalige woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking, gelegen, te Oedelem (West-Vlaanderen).

• 18u30 – 19u30: Start met gezonde hapjes (uit het kookboek ‘De Gezonde Goesting’).
• 20u00 – 21u30: Lezing: ‘Goesting in Gezond’.
• 21u30 – 22u30: Mogelijkheid om nog iets te drinken/signeersessie door Steffi.
• 18u30 – 22u30: Randanimatie (doorlopend): gezondheidsmarkt.

Kruidenkriebels staat er met een standje met kruidenthee’s, etherische olies en voedingssuplementen. Kom gratis proeven en ervaren!
Plaats: ZoWe Campus Brugge (hoofdcampus), Barrièrestraat 2d, 8200 Brugge, vlakbij station van Brugge + veel parkeergelegenheid


2019
Cursus wildplukken
In 2019 start Kruidenkriebels een lessenreeks wildplukken. De lessen gaan door in het prachtige privédomein Woestara in Waardamme. We gaan op zoek naar eetbare planten en daar maken we ‘s middags onze maaltijd mee. Wil je weten hoeveel eetbare planten er eigenlijk zijn? Laat je verbazen!

Data: zaterdag 2 maart, 4 mei, 6 juli, 7 september, 2 november telkens van 10 tot 13.30 u.
Prijs: 125 € voor de volledige lessenreeks, 30 €/les als je er één les of enkele lessen apart wilt volgen.

Opgelet: max. 16 deelnemers! Vol is vol! De mensen die de volledige lessenreeks volgen krijgen voorrang.
Inschrijven kan op info@kruidenkriebels.be


Vraag vrijblijvend inlichtingen: info@kruidenkriebels.be

 

 
webdevelopment by www.faromedia.be