home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden

de kwaaltjes en remedies - H

 
Huidproblemen

LENTEFRISSE HUID
Wie een jonge en lentefrisse teint wil op nahouden, gebruikt het afkooksel van driekleurig viooltje als lotion voor de huid.

Gezond met driekleurig viooltje
Het driekleurig viooltje wordt, net zoals het maarts viooltje, al sinds de oudheid gebruik voor geneeskundige doeleinden. Vandaag wordt het bovenal geapprecieerd omwille van zijn reinigende werking. Vooral kleintjes die last hebben van dauwworm, eczeem of een andere huidprobleem zijn al vaak geholpen door dit kruid. Maar ook pubers (n volwassenen) die hun acne of huiduislag liever kwijt zijn, kunnen heil zoeken bij het driekleurig viooltje. Maak een afkooksel door 20 gram van de gedroogde bovengrondse delen eerst gedurende 2 uur in 1/2 liter water te laten trekken. Breng daarna zacht aan de kook en laat enkele minuten doorkoken. Neem van het vuur en laat nog 10 minuten trekken in het heet water. Filter. Wie last heeft van een onzuivere of ontstoken huid, maar gedurende enkele weken 3 4 kopjes van deze thee drinken per dag. Gebruik het afkooksel ook als lotion om de ontstoken plekken te behandelen; Je kan het aftreksel ook vervangen door 3 5 druppels tinctuur in het eten te mengen of op een watje aan te brengen.


Remedie:Driekleurig viooltje - Viola tricolor
 

Terug naar overzicht.

 

     
     
 
webdevelopment by www.faromedia.be