home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden

de kwaaltjes en remedies - H

 
Haaruitval

Natuurlijke remedies tegen haaruitval
Medicijnmannen hadden reeds antwoorden vˇˇr het tijdperk van de moderne geneeskunde en chemische laboratoria, helers en medicijnmannen hadden natuurlijke producten voor haargroei en ľvervanging. Sommige van deze middeltjes worden vandaag de dag nog steeds gebruikt met wisselende resultaten.
Strikt gesproken kan een middel tegen haarverlies ônatuurlijkö genoemd worden wanneer het geproduceerd is op basis van elementen die op aarde gevonden worden. Hier in dit artikel verwijst een ônatuurlijkeö remedie naar elk ingrediŰnt dat in de natuur voorkomt en op geen enkele manier gewijzigd of behandeld werd vˇˇr gebruik.

Sommige mensen kennen succes met deze methodes en producten. Het is dus nuttig om enkele van de meest populaire zaken van naderbij te bekijken.

ESSENTI╦LE OLI╦N
Dit zijn geconcentreerde oliŰn van bepaalde planten zoals lavendel, sojaboon en laurier. Ze worden in de hoofdhuid gemasseerd en helpen bij de bloedcirculatie en follikelstimulatie.

OEFENING
Elke vorm van oefening verhoogt en verbetert de bloedcirculatie in alle lichaamsdelen, met inbegrip van de hoofdhuid. Verhoogde bloedtoevoer in de cellen van de haarfollikels zou de follikels gezond houden en haarproductie stimuleren.

KRUIDENCOCKTAILS (NIET VOOR INNAME)
Verschillende kruiden worden aanbevolen, zoals rozemarijn, salie, brandnetel en klit. Het advies is om ze samen te koken, de blaadjes te filteren en het haar elke dag met de oplossing te wassen.

JOJOBA OLIE
Deze olie wordt in Mexico reeds honderden jaren op grote schaal gebruikt. De olie wordt in de hoofdhuid gemasseerd en velen beweren dat dit uiterst efficiŰnt is om nieuwe haargroei te stimuleren.

Homeopathische artsen raden gewoonlijk aan om sommige van deze middeltjes gelijktijdig te gebruiken. Soms heeft dit succes, maar het is steeds zo dat verschillende lichamen ook verschillend reageren op elke behandeling. Maar het is het proberen waard om dit toe te passen vooraleer over te gaan tot dure methodes.

Gebruik het aftreksel van Oost-Indische kers als haaropwekkend middel. Maar hiervoor een infuus van 15 gram kruid op 1 liter water.

U kunt uw haar een handje helpen met het kiezen van haarvriendelijke voedingsmiddelen die vol omega-3 vetzuren zitten en langzaam verteren, zoals olijven, olijf- en lijnzaadolie, zalm, havermout, amandelen, verse groente en fruit en avocado. Een evenwichtige, prote´nerijke voeding die rijk is aan vitaminen A,C en E, foliumzuren, betacaroteen en zink helpt om gezond haar te produceren.

Remedie:haaruitval
 

Terug naar overzicht.

 

     
     
 
webdevelopment by www.faromedia.be