home      de kruiden      de kwaaltjes en remedies      herborist huren?      de webshop      winkelmand      contact      verkoopsvoorwaarden

de kwaaltjes en remedies - A

 
Acne

ACNE
Lavendel
Ga acne te lijf met lavendel. Laat gedurende 1 week verse stengeltoppen trekken op 1 liter witte azijn. Filter. Voeg 1 eetlepel van dit aftreksel toe aan het water waarmee je je gezicht wast.

Paardebloem
Word je geplaagd door puistjes of wratten? Met het melkachtige sap uit de stengel van de paardebloem geraak je er op een natuulijke wijze van verlost. Bet de storende plekjes Ďs morgens en Ďs avonds met een in dit sap gedrenkt wattenstaafje en... weg pukkels!

Tea Tree olie
Deze olie is volstrekt natuurlijk en zoals de naam al zegt komt deze olie van de Tea Tree, de theeboom. Zijn antibiotische eigenschappen doden alle bacteriŽn die acne veroorzaken. De olie die je algemeen in de handel kan kopen is een afgezwakte versie die perfect veilig is om als huisremedie te gebruiken en bovendien is het waarschijnlijk de meest makkelijke remedie om dagelijks te gebruiken omdat je alleen een wattenstaafje nodig hebt om de puistjes aan te stippen.

Sinaasappelschil
Om dit te gebruiken moet je de schil fijnstampen tot er een pulp ontstaat die je als gezichtsmasker kan gebruiken. Het is het zuur in de schillen die je huid diep zal reinigen en de bacteriŽn doodt. En de frisse sinaasappelgeur is een leuke bijwerking. Ook citroensap kan gebruikt worden om acne te bestrijden, maar dat kan je huid uitdrogen, dus opgepast hiermee en met mate toe te passen.

Look
Look kan zowel uit- als inwendig worden gebruikt bij het bestrijden van acne op natuurlijke wijze. Het heeft een sterke ontsmettende en ontgiftende werking en helpt zo de acne te bestrijden door de bacteriŽn te doden, net zoals bovengenoemde remedies.

Voor uitwendig gebruik stamp je een teentje look fijn en breng het aan op het aangetaste gedeelte. Bij inwendig gebruik reinigt look het hele spijsverteringssysteem van toxines en hormonen, 2 van de belangrijkste oorzaken van puber-acne.
Remedie:acne
 

Terug naar overzicht.

 

     
     
 
webdevelopment by www.faromedia.be